FN's Verdensmål - vores vigtigste mission

FN’s Verdensmål – fra ord til handling

Hvordan kan vi som offentlige indkøbere understøtte verdensmålene og gøre de vigtige og ambitiøse ord til handlinger, der skaber hverdagsforandringer? Svaret herpå er ikke entydigt og universelt. Inspiration til hvilke skridt vi hver især kan tage gives af indlægsholdere, der fra forskellige positioner, giver deres bud på, hvordan vi kan beslutte at forandre hverdagen.

Kristian Jensen var Udenrigsminister og ansvarlig for den danske forhandling op til vedtagelsen, da FN i 2015 blev enige om de 17 Verdensmål, for en bedre verden. Siden har han været ansvarlig for den danske implementering af verdensmålene som hhv. Udenrigsminister og Finansminister. På denne dag giver han et klart bud på, hvordan organisationer kan inddrage og eksekvere på Verdensmålene.

Vi får også besøg af de førende praktikere indenfor grønne indkøb når ”Verdens bedste indkøber” Odense Kommune og ”Årets grønne indkøber 2019” Nykredit, kommer og deler deres praktiske erfaringer og eksempler på, hvordan vi kan gøre Verdensmål til hverdagsmål i udbud.

 

Deltag på dagen med målet om, at blive oplyst og inspireret til, at gøre Verdensmål og bæredygtige indkøb håndgribelig. 

Moderator: 
Jesper Langkjær, medlem af IKAs bestyrelse og Udbuds- og Indkøbschef i Fællesindkøb Midt

Program

09.30 Kaffe/the med morgenbord
10.00

FN’s Verdensmål – Vores vigtigste mission
Ved Kristian Jensen

Hvorfor skal vi danskere, vores virksomheder og offentlige arbejdspladser interessere sig for FN´s Verdensmål, når Danmark allerede efterlever mange af målene?

Kristian Jensen giver sit klare bud på, hvordan organisationer kan inddrage, implementere og eksekvere på verdensmålene. 

12.00

Frokostbuffet og netværk

12.45

”Verdens bedste indkøber”
Ved Odense Kommune, Ceclie Schwarts Førby, Udbuds- & kontraktchef

I 2019 var IKA med til at uddele prisen for ”Verdens bedste indkøber”. Odense kommune løb med hæderen, for deres måde at indtænke Verdensmål, som en helhed i udbud.

Men hvordan bærer de sig ad, helt konkret, fra strategi til virkelighed? Hvordan kan vi ved nytænkning af udbud, inddrage FN’s Verdensmål så det gør en forskel? Hvad er de økonomiske omkostninger når man skal investere i den grønne omstilling?

Og hvordan gør man så – praktisk eksempel på brug af Verdensmål i udbud.

13.45

Pause med netværk, kaffe/the og eftermiddags sødt

14.15

Årets grønne indkøber 2019
Ved Martin von Horsten, vicedirektør i Nykredits afdeling med ansvar for Facility Management og Procurement el. Kim Baden leder af Procurementteam

Med ambitionen om at reducere eget aftryk på klimaet og miljøet mest mulig – har Nykredit sat ambitiøse mål for at nedbringe eget energiforbrug, CO2-aftryk og affaldsmængde. Det betyder bl.a., at de systematisk inddrager miljø-, energi- og klimaaspekter i indkøb af varer og tjenesteydelser. Hør de spændende erfaringer, fra indkøbere på det private marked – Kan vi drage paralleller til offentlige indkøb og blive inspireret til nytænkning af udbud?

15.00

Afrunding og tak for i dag

Der tages forbehold for ændringer

Praktisk

Tid14. september 2020 kl. 09.30-15.15
StedSmedien v. Centralværkstedet, Værkmestergade 9,
8000 Aarhus C
MålgruppeOrdregivere og tilbudsgivere
PrisIKA medlemmer: 499 kr.
Ikke-medlemmer: 1.499 kr.
Tilmeldingsfrist31. august 2020
AfmeldingAfmelding uden beregning kan ske inden tilmeldingsfristen. Ved afmelding efter den 31. august, faktureres afmeldingsgebyr svarende til kursets kostpris, kr. 875,- eks. moms. Hvis du ikke har mulighed for at deltage, kan en kollega dog overtage din plads.

Se deltagerlisten