Deltag når IKA Tænketank for Kropsbårne hjælpemidler præsenterer sin anbefaling til arbejdsgange i kommunerne omkring vurdering, bevilling og levering af ortopædiske benproteser under servicelovens §112.

Det har længe været et stort og udtalt ønske fra kommunernes indkøbere, sagsbehandlere og trænende terapeuters side, at et fælles hjælpeværktøj til brug ved vurdering og bevilling af benproteser så dagens lys. Dette er nu udarbejdet i samarbejde med bandagistbranchen. Vi sætter borgeren i centrum og gennemgår anbefaling, samhandelsaftale og proteseforsyningsskemaet.

Mange kommuner har de senere år på forskellig vis givet sig i kast med at få struktureret bevillingsindsatsen på de ortopædiske benproteser. Bandagistbranchen hilser også denne udvikling velkommen og sætter pris på den fokus som mange kommuner allerede har på dette område.

Af den årsag, er denne anbefaling udarbejdet så kommunerne sammen med branchen er med til at skabe en ensretning inden for den fremtidige bevillingspraksis af ortopædiske benproteser, og dermed sikre de bedste vilkår for nuværende og kommende protesebrugere.

Omdrejningspunktet for denne anbefaling har været at skabe et forenklet sagsbehandlingsforløb med en hurtig og effektiv proteseforsyning, som er med til at øge rehabiliteringspotentiale for borgeren.

Anbefalingen fungerer på nuværende tidspunkt allerede med stor succes i flere kommuner rundt om i landet, hvorfor vi selvfølgelig anbefaler, at så mange som muligt følger trop.

Materialer

Anbefaling, Samhandelsaftale og Proteseforsyningsskemaet som fremlægges på møderne kan allerede nu findes under dokumenter på:

https://www.ika.dk/videndeling/taenketanke-og-netvaerk/kropsbaarne-hjaelpemidler/

IKAs Tænketank for kropsbårne hjælpemidler består af udbudskonsulenter fra Vejle, Frederikshavn, Rudersdal og Syddjurs Kommune samt repræsentanter for bandagistvirksomhederne Sahva, Ortos, Bandagist-Centret og Bandagist Jan Nielsen.

Program

09.30 Kaffe, te og vand
10.00

Velkomst ved Karin Sonne Udbudskonsulent Syddjurs Kommune

  • Gennemgang af anbefaling, samarbejdsaftalen samt protesevurderingsskema som værktøj i sagsbehandlingen
  • Dialog ved bordene – spørgsmål til arbejdsgruppen
12.00 

Frokost - sandwich og kage

12.30 

Erfaringer fra Aarhus kommune ved Lone Graabach, Leder af Administrativ Service Sundhed og omsorg.

  • Dialog i plenum - spørgsmål 
14.00

Tak for i dag 

Der tages forbehold for ændringer.

Praktisk

Sjælland

Tid30. oktober 2019 kl. 09.30 - 14.00
StedComwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø
MålgruppeMyndighedsansvarlige, Sagsbehandlere, Terapeuter, Ordregivere
PrisGratis (Danske Bandagistvirksomheder afholder udgifterne) 
Tilmeldingsfrist28. oktober 2019

Deltagerlisten Sjælland

 

Jylland

Tid31. oktober 2019 kl. 09.30 - 14.00
StedComwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding
MålgruppeMyndighedsansvarlige, Sagsbehandlere, Terapeuter, Ordregivere
PrisGratis (Danske Bandagistvirksomheder afholder udgifterne) 
Tilmeldingsfrist29. oktober 2019

Deltagerlisten Jylland