Den offentlige sektor skal være i front i den grønne omstilling. Regeringens vision er, at de offentlige indkøb, skal være grønnere og bidrage væsentligt til at opnå regeringens klimamål om et markant lavere klimaaftryk.

De 380 mia. kr., som det offentlige køber ind for hvert år, er en anselig muskel i arbejdet med regeringens strategi om grønne offentlige indkøb.

På IKA Årskonference 2021 skal vi høre om regeringens udlægning af grønne indkøb som vision og hvad planen er for implementering og handling. Vi skal også høre leverandørernes vinkel på verdens vigtigste dagsorden, for hvad ligger bag, når erhvervslivet, at ”skuffende få udbud fokuserer på bæredygtighed ”.

Grønne indkøb kommer ikke af sig selv? Hvad er det rette og mindst klimatrykkende valg? Hvad kræver det af kompetencer? Krav om brugen af Miljømærker i udbud? Hvad siger juraen bag?

I mange kommuner, regioner og statslige instanser er der et ønske om krav til bæredygtighed i offentlige indkøb, men uden at det bliver fordyrende, hvis man skal fokusere på miljø.
Hvorfor er processen så lang? Lad os i fællesskab komme i gang ved at sætte fokus på den holdningsændring, der skal til. 

Kunne du tænke dig at få indblik i tilblivelsen af strategien og vejen til handling? Om der er afsat midler til formodede øgede omkostninger ved brug af miljøkrav og hvordan statens grønne indkøbspolitik skal implementeres i praksis. Så vær med når vi på IKA Årskonference 2021 tager visionen om bæredygtige indkøb fra vision til praksis, under kærlig behandling.

IKA Årskonference er en netværkskonference, hvor offentlig ordregiver og private leverandører til det offentlige har mulighed for at mødes i rammer, hvor faglighed og netværk er i højsæde. 

På konferencen bliver du præsenteret for et dybdegående program, hvor vi tager os tiden til at dykke ned under overfladen med nøje udvalgte oplægsholdere.

Cecilie Beck er konferencier.

Du kan hente programmet i menuen til højre.