I tråd med IKAs arbejde for at udvikle, styrke og understøtte dialog blandt vores medlemmer og i offentligt indkøb har IKA taget initiativ til at inddrage andre aktører på området.

Nedenfor kan du se læse lidt om IKAs venskabsforeninger.

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. FSC Danmark arbejder non-profit med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysning til udvalgte målgrupper. Organisationen har gennem de sidste 10 år samarbejdet med offentlige indkøbere og organisationer omkring implementering af indkøbspolitikker for bæredygtigt træ og papir. FSC Danmark tilbyder gratis sparring, værktøjer og informationsmøder. 

FSC er ifølge WWF den mest troværdige certificeringsordning til skov og anbefales af Forbrugerrådet Tænk og Naturstyrelsen.

Læs mere om FSC

DIEH er en landsdækkende almennyttig organisation, hvis formål er gennem samarbejde mellem forskellige interessentgrupper, at fremme ansvarlig handel, der respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder, hensynet til miljø og klima og bidrager til en global bæredygtig udvikling ved at styrke medlemmernes indsats inden for Etisk Handel.

Læs mere om DIEH