Fokus på verdensmålene gennem indkøb

Det er en helt ny hæderspris, der ser dagens lys, når Verdens Bedste Indkøber uddeles for første gang på Årskonferencen for bæredygtige indkøb d. 5. november 2019. Prisen uddeles til dem, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb.

Der er store potentialer i at bidrage til verdensmålene gennem ansvarlige indkøb og Verdens Bedste Indkøber prisen hædrer de gode eksempler – store som små. Det kan være, hvis institutionen, virksomheden eller organisationen har iværksat nye tiltag for at bidrage til verdensmålene gennem indkøb, f.eks.:

  • Udarbejdet en ny indkøbspolitik, der understøtter verdensmålene, 
  • Indarbejdet krav i sine udbud/indkøb, der fremmer verdensmålene,
  • Integreret bæredygtighed som tildelingskriterie i et eller flere udbud
  • Indkøbt efter mærknings- eller certificeringsordninger, der understøtter verdensmålene
  • Organiseret sig på en ny måde for at fremme bæredygtige indkøb
  • Eller på anden måde har taget initiativ til at fremme verdensmålene gennem indkøb

 

Nominering og afstemning

Det er muligt at nominere frem til d. 8. oktober. 

En jury bestående af Miljøstyrelsen, IKA, DIEH, Forum for Bæredygtige Indkøb samt Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb udvælger de tre finalister. Afstemningen om hvem af de tre finalister, der skal modtage prisen, foregår online og er åben for alle.

Verdens Bedste Indkøber prisen er indstiftet af IKA, Miljøstyrelsen, DIEH, Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb.