• Log ind
  • Tilmeld nyhedsmail

Betalingsbetingelser

Vær opmærksom på...

  • Alle fakturaer fra IKA fremsendes elektronisk.
  • Benytter debitor EAN nummer, oplyses dette ved tilmelding/medlemsansøgning.
  • Øvrige fakturaer sendes som pdf fil til den e-mail, der oplyses i forbindelse med tilmelding/ medlemsansøgning.
  • Det er debitors pligt at sørge for at oplyse ændring i EAN nummer/fakturerings e-mail.
  • Dette oplyses pr. mail til ika(at)ika.dk.

Betaling af medlemskontingent:

  • Betalingsfristen er 14 dage netto fra fakturadato.
  • Ved for sent betaling, fremsendes en påmindelse om betaling pr. mail uden gebyr.
  • Er betalingen ikke registreret 14 dage efter påmindelsesdatoen, pålægges et rykkergebyr på 100,00 dkr. samt et kompensationsgebyr på 310,00 dkr.
  • Er betalingen ikke registreret 14 dage efter rykkerdatoen, vil medlemskabet blive slettet.
  • For at genoprette medlemskabet inden for samme kontingentperiode, skal den tidligere faktura inkl. rykker- og kompensationsgebyr betales.
  • Genoprettes medlemskabet i ny kontingentperiode, betragtes det som et nyt medlemskab, og der skal betales indmeldelsesgebyr.
  • Er der i den periode, der ikke er betalt medlemskontingent for, opnået medlemsrabat på arrangementsdeltagelse, vil der blive fremsendt en faktura på differencen mellem medlemspris og pris for øvrige deltagere.

Betaling af deltagergebyr mv. til IKA arrangementer:

  • Betalingsfristen er 14 dage netto fra fakturadato.
  • Ved for sent betaling, fremsendes en påmindelse om betaling pr. mail uden gebyr.
  • Er betalingen ikke registreret 14 dage efter påmindelsesdatoen, pålægges et rykkergebyr på 100,00 dkr. samt et kompensationsgebyr på 310,00 dkr.
  • Er betalingen ikke registreret 14 dage efter rykkerdatoen, vil det ikke være muligt at deltage i fremtidige IKA arrangementer, før faktura inkl. rykker- og kompensationsgebyr er betalt.

Deltagelse på IKA kurser og arrangementer

  • For IKA- og Netværk Basis-medlemmer er det muligt for en organisation at have lige så mange deltagere med til medlemspris, som der er medlemmer i den pågældende organisation.
  • Deltager der flere personer, end der er medlemskaber, betaler disse ikke-medlemspris for deres deltagelse.
  • Et Netværk+ medlemskab giver adgang for tre deltagere til medlemspris.
  • Dette gælder for deltagelse på alle IKAs arrangementer.
IKA IdeFA
  • Aktivitet
    • Alle aktiviteter
    • IKA Uddannelse
      • IKA Bæredygtige Indkøb
      • IKA College
      • IKA Contract Management i praksis
      • Masterclass i Offentlige Indkøb
    • IKA Dagskurser
    • IKA Webinar og Podcast
    • Konferencer
      • IKA Årskonference
      • IKA Indkøbsjura
      • IKA udbudsjura
    • Netværk
      • Indkøbsnetværk for selvejende
      • IKA Netværk for IT-Udbud
      • Netværk for tilbudsgivere
      • Udbudsretligt Netværk
      • IKA og SKI: Netværksdag for forsyningssektoren
      • Netværk for udbud
      • Netværk for praktikere
    • Generalforsamling
  • Udbudsværktøjer
    • Udbudsskabeloner
    • Juridisk hotline
    • Høringer og publikationer
    • Den gode markedsdialog
  • Videndeling
    • Netværk for praktikere
    • Efterlysninger og vidensdeling
    • Verdens Bedste Indkøber
    • Indkøbsfællesskaber
      • Kommunale indkøbsfællesskaber
      • Selvejende indkøbsfællesskaber
  • Nyheder
    • Nyheder om indkøb og udbud
    • Stillingsopslag
    • Tilmeld nyhedsmail
  • Medlemskab
    • Medlemstyper og -fordele
    • Medlemsliste
    • Bliv medlem
    • Netværk for leverandører
    • Priser og betingelser
  • Om os
    • Om IKA
    • Kontakt
    • Bestyrelsen
    • Udvalg og partnerskaber
    • Generalforsamlinger
  • Log ind
  • Aktivitet
    • Alle aktiviteter
    • IKA Uddannelse
      • IKA Bæredygtige Indkøb
      • IKA College
      • IKA Contract Management i praksis
      • Masterclass i Offentlige Indkøb
    • IKA Dagskurser
    • IKA Webinar og Podcast
    • Konferencer
      • IKA Årskonference
      • IKA Indkøbsjura
      • IKA udbudsjura
    • Netværk
      • Indkøbsnetværk for selvejende
      • IKA Netværk for IT-Udbud
      • Netværk for tilbudsgivere
      • Udbudsretligt Netværk
      • IKA og SKI: Netværksdag for forsyningssektoren
      • Netværk for udbud
      • Netværk for praktikere
    • Generalforsamling
  • Udbudsværktøjer
    • Udbudsskabeloner
    • Juridisk hotline
    • Høringer og publikationer
    • Den gode markedsdialog
  • Videndeling
    • Netværk for praktikere
    • Efterlysninger og vidensdeling
    • Verdens Bedste Indkøber
    • Indkøbsfællesskaber
      • Kommunale indkøbsfællesskaber
      • Selvejende indkøbsfællesskaber
  • Nyheder
    • Nyheder om indkøb og udbud
    • Stillingsopslag
    • Tilmeld nyhedsmail
  • Medlemskab
    • Medlemstyper og -fordele
    • Medlemsliste
    • Bliv medlem
    • Netværk for leverandører
    • Priser og betingelser
  • Om os
    • Om IKA
    • Kontakt
    • Bestyrelsen
    • Udvalg og partnerskaber
    • Generalforsamlinger
  • Log ind

Tak for en inspirerende temadag om "Offentlige måltider – løsninger på tværs af værdikæden"

  • Dato: dec 05,2022
  • Kilde: IKA og Landbrug & Fødevarer

Hovedbudskaber fra temadagen | Landbrug & Fødevarer og IKAs temadag om offentlige måltider, gav fagfolk på tværs af værdikæden inspiration til, hvordan man kan lave ernæringsrigtig og bæredygtig mad i offentlige køkkener og kantiner – og søge løsninger i forskellige led af værdikæden.

  1. Ingen fødevarer er i sig selv sunde eller usunde. De Officielle Kostråd anbefaler, at vi spiser planterigt og varieret. Dvs. en kost hvor der er plads til alle råvarer i vores måltider, i varierede mængder. Kombinerer man en mindre mængde animalske produkter med en større del vegetabilske, får man sunde og velsmagende retter, der med stor sandsynlighed dækker behovet for næringsstoffer. Ser vi på klimaaftrykket af fødevarer, er der ligeledes nuancer, da fødevarer som bl.a. muslinger, mælk, grisekød og æg ligger på niveau med fx linser, æbler, ferskener, nødder og rugbrød. Læs mere.
  2. Ingen udsigt til lavere fødevarepriser. Corona og siden krigen i Ukraine har skabt inflation og sendt fødevarepriserne på himmelflugt. Og selv om inflationen forventes at klinge af og få priserne til at stabilisere sig, er der ingen udsigt til, at de vil falde i de kommende år. Det skal man huske at tage med i sin planlægning af indkøb. Læs mere.
  3. Usikkerhed om priser og forsyningssikkerhed hos leverandørerne betyder, at man som offentlig indkøber skal tænke anderledes, end man plejer. Vil man have et samlet udbud med flere ydelser såsom produktion og levering af mad til plejecenter, eller skal det stilles op med en produktion og derefter en levering? Det kan være en del af en markedsdialog, hvor man forbereder sin tilbudsgiver på sine ønsker og behov. Læs mere.
  4. Mange børn aner ikke, om kartoflen kommer fra jorden eller har hængt på et træ. Samarbejde mellem kommuner og primærproducenter kan være med til at skabe et sundere fødevaresystem, hvor børnene dels lærer, hvor maden kommer fra, og hvordan den dyrkes, dels møder dem, der udfører det arbejde. Læs mere.
  5. Ældre og sårbare risikerer, at deres særligt høje behov for protein ikke bliver dækket af en plantekost. Supplerer vi fødevarer med hinanden, også i et ’møde’ mellem det animalske og det plantebaserede, øger vi den ernæringsmæssige kvalitet. Læs mere.
  6. Lavthængende (bælg)frugter kan supplere kommunale måltider, men:  Opgaven er ikke uden udfordringer. Dels som følge af bælgfrugters lavere energiindhold – dels fordi bælgfrugter let smuldrer og mangler smag. Derudover skal bælgfrugterne bruges i større mængder end kød, for at give en ret den samme fylde. Det medfører et større forbrug af krydderier, flere arbejdsgange med tilberedning og opvask og problemer med kapacitet i standardemballagen. Læs mere.
  7. Grøn kommunikation: undgå at sætte label på forbrugerne. De fleste forbrugere ser sig selv som kødspisere. Derfor kan det være uhensigtsmæssigt at kommunikere grønne produkter som ’vegetariske’ eller ’veganske’, da det vil fremmedgøre mange. Også dem der ellers er nysgerrige, på nye grønne produkter og løsninger.  Ordet ’plantebaseret’ får samtidig mange til at tænke på noget, der dels er besværligt at have med at gøre, dels er en efterligning af kød, eller en kost der er helt uden animalske produkter. Taler man i stedet om ’planterig’ mad, åbnes begrebsapparatet, fordi det får folk til at tænke konkret på f.eks. kartofler, gulerødder, frugt og plads til animalske råvarer. Læs mere.
  8. Data og teknologi kan være med til at reducere madspild markant. Den digitale platform ’FoodOP, hjælper professionelle køkkener med at reducere madspildet – og CO2-udslippet via teknologi og data. I Gladsaxe Kommune har man opnået en besparelse der ca. svarer til 32 ton mad, 78 ton CO2-reduktion og 970.000 kr. i besparelser. Læs mere.

 

Alle dagens præsentationer findes her:

Er du interesseret I at få uddybet information om dagens indhold og temaer, er du velkommen til at kontakte Landbrug & Fødevarer: chve(at)lf.dk.

 

<- Tilbage til oversigt

IKA

Haslegårdsvej 8-12
DK - 8210 Aarhus V

E-mail: ika(at)ika.dk
CVR nr.: 26402530

Kontakt os
Betalingsbetingelser
Persondatapolitik
Cookiedeklaration

Kontakt os

Her bor vi

Hvem er IKA?

IKA er en forening af offentlige indkøbere og blev stiftet i 1985. IKA består af en valgt bestyrelse og et ansat sekretariat.

Foreningens medlemmer repræsenteres bredt af kommuner, regioner, selvejende og ministerielle institutioner, forsyningsselskaber, boligselskaber samt statslige instanser. Alle, der er udbudspligtige, kan blive medlem af IKA.

IKA driver også et leverandørnetværk for leverandører/tilbudsgivere til det offentlige.

×Close